-
4 pers
-
225 min
Hachee met rode kool en appel
Rode Kool met Appel
Naast de gewone Rode Kool heeft HAK ook een inmiddels klassieke toevoeging: Rode Kool met stukjes appel. Dit maakt de rode kool heerlijk fris en extra lekker.
Bekijk productRode kool met stukjes appel 0%
Voor een gezonder alternatief op de reguliere rode kool met stukjes appel, is de rode kool met stukjes appel 0% gemaakt zonder toevoeging van suiker en zout. Het is lekker gemaakt met natuurlijke ingrediënten zoals kruiden, specerijen en azijn. De totale hoeveelheid suikers in deze nieuwe receptuur wordt alleen nog gevormd door de suikers die van nature al aanwezig zijn in de appel. HAK Rode kool met stukjes appel 0% is verkrijgbaar in een pot van 370ml.
Bekijk productSnijd het vlees in stukken van ca 3 cm.
Laat de boter smelten in een (braad)pan.
Voeg het vlees toe en bak rondom aan.
Hak de uien en voeg toe aan het vlees.
Voeg dan de bloem toe en schep er doorheen.
Giet daarna de bouillon erbij en roer goed door.
Doe het blaadje laurier en de kruidnagels erbij (steek de kruidnagels in de blaadjes laurier om ze niet kwijt te raken) en kook de hachee in 3 uur gaar en zacht met de deksel op de pan.
Haal de laatste 30 minuten de deksel eraf om de saus wat te laten indikken.
Bak de laatste 30 minuten ook de krieltjes in een pan met een beetje boter of olie goudbruin en gaar.
Verwarm de rode kool met appel en serveer met de hachee en krieltjes.
Ook lekker!
- 2 x HAK rode kool met appel
- 600 gr hacheevlees of riblappen
- 2 eetlepels bloem
- 1 klont boter
- 2 uien
- 1 blaadje laurier
- 2 kruidnagels
- 400 ml runderbouillon
- 900 gr krieltjes