Hachee met rode kool HR 01
  • 4 pers
  • 225 min
Terug naar overzicht

Hachee met rode kool en appel

08720600099106 A1 N1 s01

Rode Kool met Appel

Naast de gewone Rode Kool heeft HAK ook een inmiddels klassieke toevoeging: Rode Kool met stukjes appel. Dit maakt de rode kool heerlijk fris en extra lekker.

Bekijk product

Snijd het vlees in stukken van ca 3 cm.

Laat de boter smelten in een (braad)pan.

Voeg het vlees toe en bak rondom aan.

Hak de uien en voeg toe aan het vlees.

Voeg dan de bloem toe en schep er doorheen.

Giet daarna de bouillon erbij en roer goed door.

Doe het blaadje laurier en de kruidnagels erbij (steek de kruidnagels in de blaadjes laurier om ze niet kwijt te raken) en kook de hachee in 3 uur gaar en zacht met de deksel op de pan.

Haal de laatste 30 minuten de deksel eraf om de saus wat te laten indikken.

Bak de laatste 30 minuten ook de krieltjes in een pan met een beetje boter of olie goudbruin en gaar.

Verwarm de rode kool met appel en serveer met de hachee en krieltjes.

Ook lekker!

  • 2 x HAK rode kool met appel
  • 600 gr hacheevlees of riblappen
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 klont boter
  • 2 uien
  • 1 blaadje laurier
  • 2 kruidnagels
  • 400 ml runderbouillon
  • 900 gr krieltjes