
-
3 pers
-
20 min
Terug naar overzicht
Lauwwarme salade van sperziebonen, worteltjes, aardappels, kappertjes en olijven

Franse Prinsessenbonen
De Haricots Verts van HAK zijn geselecteerd op de beste rassen en worden direct na de oogst verwerkt in de pot.
Bekijk productBak de aardappelschijfjes lichtbruin in wat olie of boter.
Doe de aardappels in een schaal.
Verwarm de sperziebonen en worteltjes in een kookpan, zonder te laten koken.
Laat de sperziebonen en worteltjes uitlekken en schep ze door de aardappels.
Bereiding dressing:
Doe 2 eetlepels limoensap in een kommetje en roer er oregano, peper, zout en een snufje suiker door.
Klop de olijfolie door het limoensap en roer de kappertjes door de dressing.
Giet de dressing over de aardappels en groenten en garneer met de kleingesneden peterselie en olijven.
Ook lekker!
- 370ml HAK Worteltjes
- 250 gr voorgekookte aardappelschijfjes
- Olijfolie (om te bakken) of boter
- Een handvol verse, platte peterselie, gewassen en kleingesneden
- 100 gr zwarte olijven (zonder pit)
- Voor de dressing:
- 1 limoen, uitgeperst
- Versgemalen zwarte peper
- Zout
- Een snufje suiker
- 1 theelepel oregano
- 5 eetlepels olijfolie (extra vergine)
- 1 eetlepel kappertjes, afgespoeld