
-
-
4 pers
-
25 min
Maaltijdsoep met groenten en witte bonen

Witte Bonen
Witte Bonen zijn een natuurlijke bron van vezels en eiwit en zijn zo ook een prima vervanger voor vlees of ei. Ook zijn ze zeer geschikt als basis voor een lekker recept, zoals een soep.
Bekijk productFruit in een grote pan de ui gedurende 2 minuten zachtjes in hete olie.
Voeg de courgette toe en bak deze gedurende 2 minuten mee
Voeg de stukjes aardappel, de selderie, de knoflook en de tijm toe
Giet een liter water bij de groenten en strooi er bouillonpoeder over.
Laat 15 minuten zachtjes koken.
Laat de doperwten met worteltjes uitlekken en doe ze bij de soep
Doe de witte bonen in een vergiet, spoel af met koud water en doe bij de soep.
Laat de soep goed warm worden (niet meer koken), breng op smaak met Cayennepeper.
Dien op in grote soepkommen en geef er volkorenbrood bij met olijfolie of boter.
Tip: ook lekker met uitgebakken spekreepjes of geraspte kaas
Ook lekker!
- 370ml HAK Witte Bonen
- 2 eetlepels olijfolie (om te bakken)
- 1 ui, gesnipperd
- 1 courgette, gewassen en in de lengte doormidden en in plakjes gesneden
- 2 aardappels, geschild en in blokjes gesneden
- Een handvol verse selderie, gewassen en kleingesneden
- 1 teentje knoflook, kleingesneden
- 1 theelepel tijm
- 1 eetlepel tuinkruiden bouillonpoeder
- Cayennepeper
- Zout
- (glutenvrij) Volkorenbrood
- Olijfolie (extra vergine) of boter