Gevulde courgette met couscous
Kikkererwten
HAK Kikkererwten hebben een pure smaak en een lekkere bite. Ze zijn ideaal om mee te variëren zowel in traditionele mediterrane gerechten zoals humus als in soepen en salades.
Bekijk productVerwarm de oven op 200 graden.
Snijd de courgettes in de lengte doormidden.
Schraap er met een lepel wat vruchtvlees uit.
Leg ze 15 min in de oven op een bakplaat of in een ovenschaal.
Bereid ondertussen de couscous volgens de verpakking.
Meng de kikkererwten, stukjes wortel, kappertjes, olijfolie, witte wijn (of appelazijn) en de Ras el Hanout kruidenmix door elkaar en meng met de couscous
Snijd de feta in stukjes en schep samen met de rozijnen door de couscous.
Voeg eventueel peper en zout toe naar smaak.
Vul de courgettes met het couscousmengsel (mocht je nog wat over hebben, dan kun je dit er apart bij serveren) en zet ze nog 5 minuutjes in de oven.
Serveer ze lauwwarm.
Tip: rauwe wortel te hard? blancheer de wortelblokjes even ca. 5 minuten in kokend water. Spoel ze direct na het blancheren af met koud water.
Ook lekker!
- ½ zakje HAK Kikkererwten
- 2 courgettes
- 100 gr. wortel in blokjes
- 2 el. kappertjes
- 100 gr. feta in blokjes
- 150 gr. droge, onbereide couscous
- Handje rozijnen
- 2 el. olijfolie
- 1 el. witte wijn of appelazijn
- 1 el. Ras el Hanout kruidenmix
- Peper en zout naar smaak