-
-
4 pers
-
20 min
Terug naar overzicht
Tuinbonensalade
Tuinboontjes
Tuinbonen zijn lekkere groenten en zijn ideaal om gezond mee te variëren, bijvoorbeeld in een lekkere maaltijdsalade.
Bekijk productSchil de aardappelen en kook deze in circa 10 minuten gaar in een pan met water en wat zout.
Verwarm de HAK tuinboontjes in een pan zonder te laten koken, laat uitlekken in een vergiet en doe in een schaal.
Meng de gesnipperde rode ui met de tuinbonen.
Bak de spekreepjes uit tot ze knapperig zijn.
Bereid de dressing door 2 eetlepels citroensap in een kommetje te doen en er het bonenkruid, de peterselie, de knoflook en de peper en zout doorheen te roeren, klop vervolgens de olijfolie door het citroensap.
Giet de dressing over de tuinbonen.
Strooi de spekreepjes over de tuinbonensalade.
Ook lekker!
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 pot HAK tuinboontjes (370 ml)
- 150 g (vegetarische) spekreepjes
- 4 middelgrote aardappelen
- - Voor de dressing:
- 1 citroen, uitgeperst
- 1 theelepel bonenkruid
- Handvol verse peterselie, gewassen, kleingesneden
- 2 teentjes knoflook, kleingesneden
- Versgemalen zwarte peper
- Zout
- 5 eetlepel olijfolie (extra vergine)