Image 2018 07 11 49
  • 4 pers
  • 45 min
Terug naar overzicht

Hollandse asperges met linzen en gerookte zalm

Linzen verkleind

Linzen

HAK Linzen hebben een pure smaak en een lekkere bite. Ze zijn ideaal om mee te variëren zowel in traditionele gerechten zoals stoofschotels of tajines als in soepen en salades.

Bekijk product

Schil de asperge vanaf de onderkant van het kopje naar beneden en zorg dat je rondom goed alle schillen hebt verwijderd. Snijd daarna ook de droge onderkanten eraf.

Leg de asperges in de pan, tot ze onder staan, voeg aan het kookvocht een klontje boter, scheutje melk, kneepje citroensap en peper en zout toe.

Breng aan de kook, draai het vuur iets terug en laat 6 – 8 minuten koken.

De exacte kooktijd is afhankelijk van de dikte van de asperges.

Zet daarna het vuur uit en laat nog 10 – 15 minuten doorgaren in het vocht.

Verwarm de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking, houd ze daarna warm.

Maak de bieslook-boterjus door de boter langzaam te verwarmen in een pannetje.

Als de boter helemaal gesmolten is klop je de fijngehakte bieslook erdoor (houd een beetje apart voor de garnering) met een kneepje citroensap.

Breng de boterjus op smaak met peper en zout.

Verdeel de linzen over 4 borden en leg daar de asperges en gerookte zalm bovenop.

Schep een royale hoeveelheid van de bieslook-boterjus rondom en garneer met wat extra bieslook.

Serveer direct!

Ook lekker!

  • 800 gr Hollandse asperges
  • 2 x Stazak HAK linzen
  • klontje (lactosevrije) boter + 100 gr
  • 1 citroen
  • zwarte peper
  • zeezout
  • 10 gr bieslook, fijngehakt
  • 200 gr gerookte zalm, in plakjes