-
2 pers
-
20 min
Terug naar overzicht
Italiaanse salade met witte bonen
Witte Bonen
Witte Bonen zijn een natuurlijke bron van vezels en eiwit en zijn zo ook een prima vervanger voor vlees of ei. Ook zijn ze zeer geschikt als basis voor een lekker recept, zoals een soep.
Bekijk productSpoel de bonen af en laat uitlekken.
Leg de ui minimaal 15 minuten in de rodewijnazijn – hierdoor wordt de uiensmaak wat milder.
Laat de tonijn uitlekken en doe bij de bonen, samen met de uitgelekte ui, basilicum en het citroensap- en rasp.
Breng op smaak met zout en peper.
Ook lekker!
- 1 pot HAK Witte Bonen (370 ml)
- 1 rode ui, in flinterdunne ringen gesneden
- 100 ml rodewijn azijn
- 1 blikje tonijn op olie (MSC)
- Rasp en sap van ½ citroen
- Handje verse basilicum, in stukjes gescheurd