Kikkererwten salade 1
  • 3 pers
  • 30 min
Terug naar overzicht

Salade met geroosterde kikkererwten

Kikker verkleind goed

Kikkererwten

HAK Kikkererwten hebben een pure smaak en een lekkere bite. Ze zijn ideaal om mee te variëren zowel in traditionele mediterrane gerechten zoals humus als in soepen en salades.

Bekijk product

Verwarm de oven op 200 graden.

Snijd de courgette in blokjes en meng in een kom met de kikkererwten, olie, snufje cayennepeper, peper en zout.

Verdeel over een bakplaat of ovenschotel en rooster 20 minuutjes in de oven.

Snijd de cherrytomaatjes in vieren en de geroosterde paprika’s in reepjes.

Verdeel de sla over een grote kom of meerdere kommetjes.

Schep de tomaatjes, paprika en de geroosterde kikkererwten en courgette er door. Garneer de salade met geitenkaas.

Tip: deze salade kan zowel koud als lauwwarm gegeten worden.

Ook lekker!

  • 1 zak HAK Kikkererwten
  • 1 eetlepel olie
  • Snuf cayennepeper
  • Peper en zout
  • 50 gr sla
  • 1 courgette
  • 75 gr geitenkaas
  • 125 gr cherrytomaatjes
  • 2 geroosterde paprika’s uit pot