-
-
4 pers
-
30 min
Terug naar overzicht
Tagliatelle in romige tomatensaus met doperwtjes
Doperwtjes
De doperwtjes van HAK zijn geselecteerd uit de beste rassen doperwten en worden gesorteerd op de grootte van de doperwten. Alleen de beste doperwten komen in de pot bij HAK!
Bekijk productKook de tagliatelle gaar in kokend water. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur. Schil de winterwortel en snijd het in halve dunne plakjes. Voeg de winterwortel en de spekblokjes toe aan de uien en bak het geheel ca 10 min. Voeg de tomatenblokjes met sap toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat het geheel nog ca 10 minuten pruttelen. Roer de creme fraiche erdoor en voeg de uitgelekte doperwten toe. Voeg naar smaak zout en peper toe. Giet de tagliatelle af en serveer de saus op de pasta.
Ook lekker!
- 1 pot HAK doperwtjes (370 ml)
- 500 gr (glutenvrije) tagliatelle
- 1 blik tomatenblokjes op sap
- 125 gr (lactosevrije) creme fraiche
- 125 gr spekblokjes (optioneel)
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 winterwortel
- 2 el olijfolie
- 1 groentenbouillonblokje
- Peper en zout