-
-
2 pers
-
5 min
Terug naar overzicht
Witte bonen-puree met citroen en salie
Witte Bonen
Witte Bonen zijn een natuurlijke bron van vezels en eiwit en zijn zo ook een prima vervanger voor vlees of ei. Ook zijn ze zeer geschikt als basis voor een lekker recept, zoals een soep.
Bekijk productSpoel de bonen af en laat uitlekken.
Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan met doe de gekneusde teen knoflook in zijn geheel erbij.
Voeg na 3 minuten de bonen toe en bak even mee.
Doe de citroenrasp- en sap erbij en laat nog 1 minuut meewarmen.
Haal de teen knoflook eruit en stamp de witte bonen met een pureestamper tot een grove puree.
Breng op smaak met salie, zout en peper en eet dit gerecht in plaats van bijvoorbeeld aardappelpuree.
Lekker met in de pan gebakken witvis zoals kabeljauw of schelvis en worteltjes.
Ook lekker!
- 1 pot HAK Witte Bonen (370 ml)
- Olijfolie
- 1 teen knoflook, geplet
- Rasp en sap van 1 citroen
- Zout en peper
- Handje blaadjes salie, in ragfijne reepjes