Kikkererwten met tuinkruiden en Brie kaas

Ingrediënten

-    4 Personen
  • 400g HAK Kikkererwten

  • 4 brie punten van elk 100g
  • 2 eieren
  • 200g gehakte noten
  • 100g paneermeel
  • basilicum, bieslook, peterselie, kervel,…
  • 2 sjalotten
  • 1 klein bakje zongedroogde tomaatjes op olie
  • peper en zout
  • honing

Bereiding

  • Kluts de eieren en voeg een beetje peper en zout toe. Meng de noten en paneermeel.
  • Haal de punten Brie door de eieren en vervolgens door de noten en paneermeel. Laat 30 minuten harden in de diepvries of koelkast en frituur op 180°C mooi krokant.
  • Spoel de kikkererwten kort af en laat uitlekken. Snipper de sjalot fijn en snij de zongedroogde tomaatjes in twee.
  • Snij wat kruiden fijn en meng met de kikkererwten, sjalot, tomaatjes en wat van de olie. Breng op smaak met peper, zout en honing.
  • Serveer eventueel met wat brood.

Geef commentaar Log hier eerst in om een commentaar achter te laten.